Over mij

Ik ben Ilse (1969°), echtgenote en mama van 2 zoons en een dochter. Al in een vroege levensfase ontdekte ik dat mijn "voorbestemde" weg avontuurlijk zou zijn.Een leven in beweging. Niet door te rennen-vliegen of niets te willen (soms wel vallen en weer opstaan) maar door op stap te gaan met mezelf en mijn rugzak in verschillende continenten. Ik probeerde mijn bestemming, mijn "eigen legende" waar te maken, vaak tegen de stroom en het uniforme in,maar vol avontuur.

Het gevoel te ervaren dat we als mens een onderdeel zijn van het grotere geheel ervaarde ik het sterkst wanneer ik me voor een langere tijd in de volle natuur bevond. Tijdens deze reizen (mijn levensreis) heb ik geleerd dat mijn bestemming in dit leven erin bestaat om te scheppen en op een creatieve en eigenzinnige manier vorm te geven aan mijn leven.

Na een tiental jaren dit pad te hebben gevolgd kwam ik terug met een rijkere gevulde rugzak. Het niet-weten waar soms uit te komen zonder plan, zonder een uitgestippelde route is een visie die ik graag wil meenemen en uitdragen in mijn psychotherapeutische praktijk. Vertrouwen hebben dat alles zijn weg vindt zolang we maar durven luisteren naar ons diepere verlangens. 

De psychotherapeutische opleiding "Interactionele Vormgeving" heeft mij hierin verder gevormd.

Therapie is ook voor mij een imaginaire ontdekkingsreis. Ik weet niet wat ik samen met een cliënt kan tegenkomen in zijn therapeutisch  proces, in onze therapeutische relatie.

Vanuit de passie die ik voel om ook anderen hun verhaal te beluisteren, om samen in interactie te gaan, om kinderen, jongeren en volwassenen die het moeilijk hebben bij te staan, te begeleiden en te ondersteunen, om individueel of binnen hun relaties op zoek te gaan naar mogelijkheden om oude patronen te doorbreken, los te laten en een nieuwe vorm te kiezen ontstond mijn thuispraktijk   "Toen-Dra" te Wechelderzande. Een realisatie van een gekoesterde droom en vooral een nieuw en zeer boeiend avontuur.

 

 

 

OPLEIDINGEN:

 

 

Psychotherapie

 

 • Vierjarige Integratieve opleiding in de Interactionele Vormgeving        (E.A.) www.educatieve-academie.be
 • Eenjarige opleiding integratieve koppeltherapie aan de E.A.
 • Eenjarige opleiding gespecialiseerde kindertherapie aan de E.A.
 • Eenjarige opleiding familie-opstellingen aan de E.A.
 • Transformatiecoach: Script-As-Methode.Bijkomende kortere opleidingen in-Creatief met angst-Geweldloze Communicatie-De 5 afweermechanismen-Zandspeltherapie-Suïcide preventie-Dader/slachtoffer hulp, daderbehandeling-Kort oplossingsgerichte therapie-Hoogbegaafdheid-Kinderwensbegeleiding
 • Kwaliteitsopvolging van mijn werk:-Ik volg intervisie en supervisie bij een erkende supervisor-Ik blijf me actief bijscholen

 

Basisopleidingen:

 

 • Bachelor in de ergotherapie

 

Creatieve opleidingen:

 

 • 6 jarige opleiding tot modiste
 • Verschillende workshops viltwerk. In mijn atelier kan ik mijn creatieve kriebels kwijt. Ik ga vooral  graag aan de slag met wol dat ik verwerk tot vilten hoeden of allerlei leuke kunstzinnige vilt-objecten.
 • Ik bied creatieve workshops aan voor kinderen en volwassenen. "Vilt-avontuur"
 • Creatieve therapie "Vilt als procesbegeleiding"

 

Vorming:

 

 • Opleiding slachtofferhulp voor vrijwilligers (C.A.W.)

 

Ervaring:

 

 • Naast mijn eigen praktijk gaf ik therapie bij Tejo (Turnhout).              - Therapeuten Voor Jongeren -

 

 

Als therapeut ben ik aangesloten bij de Vlaamse Vereniging van Therapeuten in de Interactionele Vormgeving (V.V.T.I.V.) www.vvtiv.be en bij de European Association for Psychotherapy (EAP) en bij de Belgische Vereniging voor  Psychotherapie (ABP/BVP)

 

Ondernemingsnummer: 0699 476 502

Over mij